miércoles, 10 de agosto de 2016

Com ens organitzem?

CAT.     Estem molt contents perquè ja som quasi tots aquí! Això ens permet organitzar-nos molt millor i arribar a més espais. A partir de dilluns ens vam dividir en 3 grups, ja que el fet que siguem un grup tan nombrós i que ja hi hagi altres organitzacions treballant al camp ens ha permès repartir-nos i fer rotacions en altres tasques que creiem imprescindibles. Un grup és l'encarregat d'anar al camp ben aviat al matí a buscar els nens amb "l'autobús escolar" i portar-los a classe. L'autobús escolar som els mateixos voluntaris que acompanyats amb un autobús de cartró piquem porta a porta dels infants que estan inscrits a l'escola. Després de l'autobús, el grup s'ocupa de fer les activitats amb els infants i joves que aquell dia no tenen classe. Solen ser més tranquil·les, per tant, intentem fer racons perquè ells puguin triar què volen fer.


Racó de pintar i papiroflèxia.

Racó de saltar a corda


El segon grup de voluntaris/es dedica el matí a elaborar el recull d'activitats i a comprar tot el material que es necessita. Aquest recull pretén incloure jocs, tallers, cançons, danses i activitats vàries perquè un cop nosaltres no estiguem al camp altres entitats o voluntaris, així com les mateixes persones refugiades, puguin seguir aquesta rutina que estem intentant establir. Els jocs i activitats s'adapten a les edats i a la situació dels infants, procurem recollir els jocs que utilitzem al cau i els modifiquem.

Aquests dos grups s'ajunten a la tarda en el camp per fer activitats amb tots els infants i joves. En aquesta franja horària hi ha molts més infants que al matí, perquè com que fa molta calor les famílies fan vida més aviat nocturna i al matí dormen fins tard. A causa d'aquest gran nombre de nens/es els hem de separar en diferents grups per edats: 2-5 anys, 6-13 anys i 14-19 anys.

El tercer i últim grup de voluntaris es dedica durant el dia a ajudar/visitar altres llocs amb l'objectiu actual d'identificar les necessitats d'altres camps i espais que també estan a prop nostre. De moment s'han visitat 2 espais ocupats per refugiats a la ciutat d'Atenes i el camp de Elliniko. Un dels espais ocupats era una escola, on tant els refugiats (unes 350 persones) com els voluntaris ja tenien una dinàmica establerta, amb activitats i excursions programades, així que vam creure que no hi havia una necessitat en aquest moment. L'altre espai que es va visitar va ser un antic hotel que està ocupat des de l'abril d'aquest any per refugiats de diferents procedències. Aquí hi ha també una bona organització pel que fa a les tasques però al mateix temps s'ha detectat una possible necessitat de voluntaris que ajudin amb aquestes tasques, com ara a la cuina (es fan 3 àpats per 500 persones al dia) i a les activitats amb infants (es fan racons on els voluntaris acompanyen aquests infants). Respecte al camp i al magatzem d' Elleniko sí que és necessària l'ajuda dels voluntaris, per aquest motiu, des de Lleure cap a Grècia i organitzant petits grups, hem decidit anar-hi cada dia que sigui possible. A la propera entrada del blog explicarem les característiques del camp i la feina que s'hi fa des del magatzem.


Equip de Lleure cap a Grècia

De moment aquesta organització ens està funcionant molt bé, ja us anirem informant de l'evolució!

L'equip de Lleure cap a Grècia.



¿CÓMO NOS ORGANIZAMOS?


CAST.   Estamos muy contentos porque ya estamos casi todos aquí! Esto nos permite organizarnos mucho mejor y llegar a más espacios. A partir del lunes nos dividimos en 3 grupos, ya que el hecho que seamos un grupo tan numeroso y que haya otras organizaciones trabajando en el campo nos ha permitido repartirnos y hacer rotaciones en otras tareas que creemos imprescindibles.

Un grupo es el encargado de ir al campo bien temprano por la mañana para ir a recoger niños con el School Bus i llevarlos a la escuela. El autobús escolar es de cartón, y lo llevamos los voluntarios mismos llamando a las puertas de los infantes inscritos en la escuela. Después del autobús, el grupo se encarga de hacer las actividades para niños y jóvenes que ese día no tengan clase. Suelen ser más tranquilas, por lo tanto intentamos crear diferentes espacios para que puedan escoger que quieren hacer.


Rincón de pintar y papiroflexia.

Rincón de saltar a cuerda

El segundo grupo de voluntarios/as dedica la mañana a elaborar la recopilación de actividades y a comprar todo el material necesario. Este dosier pretende incluir juegos, talleres, canciones, danzas y actividades varias para que una vez no estemos en el campo, otras entidades o voluntarios, así como los mismos refugiados, puedan seguir esta rutina que estamos intentando establecer. Los juegos y actividades se adaptan a las edades y a la situación de los infantes, procuramos seleccionar los juegos que utilizamos con los Scouts y los modificamos.

Estos dos grupos de voluntarios se juntan por la tarde en el campo para hacer actividades con todos los niños y jóvenes. En esta franja horaria hay más infantes que por la mañana, porque como hace mucho calor las familias hacen más vida nocturna y por la mañana duermen hasta tarde. A causa del gran número de niños y niñas, los tenemos que separar en diferentes grupos por edades: 2-5 años, 6-13 años, 14-19 años.

El tercer grupo de voluntarios dedica todo el día a ayudar/visitar otros sitios con el objetivo de identificar las necesidades de otros campos y espacios que también están cerca. De momento se han visitado dos espacios ocupados para refugiados en la ciudad de Atenas y el campo de Elliniko. Uno de los espacios ocupados era una escuela, donde tanto los refugiados (unas 350 personas) como los voluntarios ya tenían una dinámica establecida, con actividades y excursiones programadas, así que creímos que no había la necesidad en ese momento. El otro espacio que visitamos fue el antiguo Hotel City Plaza que está ocupado desde abril de este año por refugiados de diferentes procedencias. Aquí también hay una buena organización por lo que concierne las tareas pero al mismo tiempo se ha detectado una posible necesidad de voluntarios que ayuden en algunos trabajos como es el caso de la cocina (hacen 3 comidas al día para 500 personas) y las actividades con niños (se hacen rincones donde los voluntarios los acompañan).

Por lo que respecta al campo y el almacén de Elleniko, sí que es necesaria la ayuda de los voluntarios, por ese motivo desde Lleure cap a Grècia hemos decidido ir allí cada día que nos sea posible organizando pequeños grupos. En la próxima entrada del blog explicaremos las características del campo y el trabajo que hay en marcha el almacén.


Equipo de Lleure cap a Grècia


De momento esta organización nos esta funcionando muy bien. ¡Ya os iremos informando de la evolución!


Equipo de Lleure cap a Grècia.

1 comentario:

  1. Hola! Sóc pre-moni de l'esplai s.c.v el clot i a un grup de pre-monis ens agradaria molt fer algo semblant aquest any. Hi ha alguna manera d'entrar a la organització? Es farà aquest any?
    És una idea genial.

    ResponderEliminar