domingo, 14 de agosto de 2016

La visita de Nadia Murad

CAT.  El passat dijous, mentre estàvem duent a terme les activitats de tarda, ens va visitar al camp la Nadia Murad. Ella és una activista que lluita pels drets del poble Iazidí, nomenada el Premi Nobel de la Pau 2016. 

Nadia Murad


Durant l'estiu de 2014 la regió de Sinjar al nord de l'Irak va patir un atac per part de l'Estat Islàmic on van matar centenars d'homes, van segrestar 5000 dones i les van utilitzar com ha esclaves sexuals. A causa d'aquest incident es va originar un èxode massiu ja que Sinjar és la zona on viu majoritàriament el poble Iazidí. Unes 150.000 persones van poder escapar de la regió però milers d'altres van quedar atrapades al mont Sinjar on l'Estat Islàmic hi va crear un setge durant dies, fins que EEUU i el IPG (Unitats de Protecció Populars) van trencar el setge.

La Nadia, una de les 5000 dones segrestades, va aconseguir escapar després de mesos de ser esclava sexual. S'ha convertit en un símbol de resistència Iazidí i un referent per a moltes de les dones desplaçades del seu país. Aquests dies es dedica a recórrer els camps de refugiats, com Skaramagas, per homenatjar les víctimes del genocidi, 


Dijous 11 d'agost, Skaramagas, Grècia.

Equip de Lleure cap a Grècia.




LA VISITA DE NADIA MURAD


CAST.   El jueves pasado, mientras llevábamos a término las actividades de la tarde, visitó el campo Nadia Murad. Ella es una activista que lucha por los derechos del pueblo yazidí, nominada al Premio Nobel de la Paz 2016.

Nadia Murad

Durante el verano del 2014, la región de Sinjar, al norte de Irak, sufrió un ataque por parte del Estado Islámico en el que mataron a centenares de hombres, secuestraron 5000 mujeres y las utilizaron como esclavas sexuales. A causa de este incidente se originó un éxodo masivo ya que Sinjar es la zona donde vive mayoritariamente el pueblo yazidí. Unas 150.000 personas pudieron escapar de la región pero otras miles se quedaron atrapadas al monte Sinjar, donde el Estado Islámico los sitió durante días, hasta que EEUU y el IPG (Unidad de Protección Popular) rompieron el sitio.


Nadia, una de las 5000 mujeres secuestradas, consiguió escapar después de ser exclava sexual durante meses. Se ha convertido en un símbolo de resistencia yazidí y en un referente para muchas de las mujeres desplazadas de su país. Estos días se dedica recorrer campos de refugiados como el de Skaramagas, para homenajear las víctimas del genocidio.



Jueves 11 de Agosto, Skaramagas, Grecia.

Equipo de Lleure cap a Grècia.



No hay comentarios:

Publicar un comentario