martes, 9 de agosto de 2016

Ens posem en marxa!

CAT.    Durant aquests dies hem iniciat les activitats i hem començat a conèixer la resta d'organitacions que treballen al camp.
L'organització amb la que treballem dins del camp és A Drop in the Ocean (web). És una ONG noruega que treballa en diferents àmbits i camps, a Skaramagas tenen un centre de maternitat i també organitzen activitats pels nens. És amb ells amb qui organitzem els jocs i activitats de tarda.

Paral·lelament, aquests últims dies ens hem estat intentant coordinar amb The Hope School, l'escola del camp, els mestres de la qual són refugiats voluntaris i voluntaris estrangers. Els mestres han detectat una manca d'assistència a l'escola i ens han demanat si els podríem donar un cop de mà per augmentar el nombre d'alumnes. Així doncs, vam acordar a partir de dilluns 8 iniciar un petit bus  escolar (construit conjuntament amb els infants) per anar a buscar tots els nens i nenes als mòduls prefabricats per tal de motivar-los per anar a l'escola.
Per falta d'espai, els dies d'escola es divideixen en funció de les edats: de 5 a 6 anys van a l'escola els dilluns, dimecres i divendres i de 0 a 5 anys els dimarts, dijous i dissabtes i les classes tenen una durada d'uns 40 minuts. La idea és doncs, una vegada portem els nens que els toca escola a classe, organitzar activitats al matí per la resta d'edats que tenen el dia lliure. D'aquesta manera, també tindrem l'oportunitat de conèixer les famílies i assegurar-nos que quan nosaltres marxem queda establit un vincle cap a l'educació.

Durant aquests dies, juntament amb A Drop in the Ocean, s'han començat algunes activitats amb adolescents perquè s'ha detectat una manca de dinamització d'aquest grup d'edat.
Esperem que totes aquestes activitats es converteixin en rutina un cop ja no siguem al camp, i siguin gestionades per i per a les persones refugiades.





Equip de Lleure Cap a Grècia.






NOS PONEMOS EN MARCHA



CAST.    Durante estos días hemos iniciado las actividades y hemos empezado a conocer las organizaciones que trabajan en el campo. La principal organización con quien trabajamos es A Drop in the Ocean (web). Es una ONG noruega que trabaja en diferentes ámbitos y campos, en Skaramagas tienen un centro de maternidad y también organizan actividades para los niños. Es junto a ellos con quien preparamos los juegos y las actividades de la tarde.

Paralelamente, estos últimos días nos hemos coordinado con The Hope School, la escuela del campo, los maestros de la cual son refugiados voluntarios y voluntarios extranjeros. Los profesores han detectado una falta de asistencia a la escuela y nos han pedido si podríamos ayudarles para aumentar el número de alumnos. Así que acordamos que a partir del lunes 8 iniciaríamos un pequeño bus escolar (construido conjuntamente con los niños) para ir a buscar todos los niños y niñas a los módulos prefabricados y motivarles a ir a la escuela. 

Por falta de espacio, los días de escuela se dividen en función de la edad: los niños de entre 5 a 6 años van a la escuela los lunes, miércoles y viernes, y los de 0 a 5 los martes, jueves y sábados, las clases tienen una duración de 40 minutos. La idea es que una vez llevemos a los niños que tienen escuela a clase, organicemos actividades por la mañana para el resto de edades que tienen libre, de esa forma también tendremos la oportunidad de conocer a las familias y asegurarnos que cuando nos marchemos quedará establecido un vínculo hacia la educación.


Durante estos días, junto con A Drop in the Ocean se han empezado actividades para adolescentes puesto que se detectó una falta de dinamización de esta franja de edad. Esperemos que todas las actividades se conviertan en rutina una vez dejemos el campo, y que sean gestionadas por y para las personas refugiadas.





Equipo de Lleure cap a Grècia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario