jueves, 11 de agosto de 2016

Dones

CAT.    Durant els últims dies, entemig de tes i converses amb les dones del camp, va sorgir l'idea de trobar un espai exclusiu per elles on poder-se relacionar i desenvolupar activitats pròpies. Hi havia diferents inquietuds però una de les que més va agradar va ser realitzar expressió corporal per treballar i mantenir el cos en forma.

Per aquest motiu, cada dia, de 18 a 20h, s'han programat al meeting point (sala comuna i zona de treball de les ONG del camp) activitats esportives adreçades exclusivament a dones. A més, no només es fan estiraments, abdominals o exercicis sencills, sinó que també hi ha moments de dansa i converses disteses. 
Al llarg de les dues hores d'activitat hi participen dos grups: primer, les noies teenagers; el segon, les dones adultes i mares.

Grup d'adolescents fent estiraments.

Des de Lleure cap a Grècia i A Drop in the Ocean hem gestionat l'espai i buscat les persones més afines per dur a terme l'activitat, com una noia de Damasc de 17 anys que és campiona de kickboxing. A més a més, s'ofereixen classes d'anglès per a totes les dones adultes de les diferents ètnies. Tot i això, el nostre principal objectiu és aconseguir una autogestió continuada de les activitats per les dones del camp.


Noies a la classe de dansa.
Aquest espai els ofereix un punt de trobada entre dones. És l'únic moment on poden sentir-se còmodes i ser elles mateixes. La sorpresa va ser quan al final de la primera classe, una de les participants, agraïda, ens va dir: "A dins del meeting point no hi ha ètnies, ens unim totes com a dones".











L'equip de Lleure cap a Grècia.






MUJERES


CAST.     Durante los últimos días, entre las conversaciones con las mujeres del campo, surgió la idea de encontrar un espacio exclusivamente para ellas, donde poderse relacionar y desarrollar actividades propias. Había diferentes inquietudes, pero una de las actividades que más gustó fue la de realizar talleres de expresión corporal para trabajar y mantener el cuerpo en forma.

Por este motivo, cada día de 18 a 20h, se han programado en el meeting room (sala común y zona de trabajo de las ONG del campo) actividades deportivas dirigidas exclusivamente a mujeres. Además, no solo se hacen estiramientos, abdominales o ejercicios sencillos, sino que también hay momentos de danza y conversaciones distendidas.

A lo largo de las dos horas de actividad participan dos grupos: en el primero las chicas teenagers, y en el segundo las mujeres adultas y madres.
Grupo de adolescentes haciendo estiramientos
Des de Lleure cap a Grècia i A Drop in the Ocean hemos gestionado el espacio, buscando las personas más afines para llevar a término la actividad, como una joven de Damasco de 17 años que es campeona de kickboxing. Además se ofrecen clases de inglés para todas las muejres adultas de las diferentes etnias. Aún así, nuestro principal objetivo es conseguir una autogestión continuada de las actividades por las mujeres del campo.


Chicas en la clase de danza.
Este espacio les ofrece un punto de encuentro entre mujeres. Es el único momento donde pueden sentirse cómodas y ser ellas mismas. Nuestra sorpresa fue cuando al final de la primera clase, una de las participantes agradecida, nos dijo: “Dentro del meeting room no hay etnias, nos unimos todas como mujeres”.



El equipo de Lleure cap a Grècia.



No hay comentarios:

Publicar un comentario